2020. évi beszámoló

NVSZ Nyugdíjasok Egyesülete - 2020 évi jelentés

Az elmúlt évekhez hasonlóan NVSZ Nyugdíjasok Egyesülete sok programot tervezett 2020 évre is, melyekből - tekintettel a pandémia miatt bevezetett szigorításokra - sajnálatos módon csupán egy valósulhatott meg az év elején.

Február hónapban a rendes évi programtervezet elfogadását követően Szelestey Lajos volt bécsi tudósitó, külügyi szóvivő, külpolitikai újságíróval szerveztek kötetlen beszélgetés. Az érdekes programon hivatásos kollégák is képviselték az NVSZ-t. 

Az NVSZ NYE létszáma 48 fő tényleges tag, (3 fő felfüggesztette ideiglenesen tagságát) illetve jelenleg 3 fő pártoló tagja van az Egyesületnek.

Sajnálatos módon 2020 évben elmaradt a már hagyományosnak tekinthető karácsonyi ebéd, melyre az eddigiekben Főigazgató Úr hívta meg a tagokat és az NVSZ egyesületen kívüli nyugdíjasait is. A veszélyhelyzetre tekintettel, ez évben csupán az ajándékozás történt meg. A kialakult pandémiás helyzet miatt, ügyelve a higiénés szabályok szigorú betartására - az Egyesület titkárjával közösen adtuk át az NVSZ által biztosított, valamint a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány karácsonyi csomagjait valamennyi nyugdíjasunk, mintegy 60 fő részére (NYE tagok, valamint nem egyesületi tag nyugdíjasok).

Megilletődés és nagy-nagy hála jellemezte az ajándék átadás meghitt pillanatait mindkét fél részéről.

Köszönet illeti meg az RSZVSZI Keletmagyarországi, valamint Nyugatmagyarországi Főosztály kollégáit, akik segítséget nyújtottak a csomagok eljuttatásában néhány távolabb lakó vidéki nyugdíjasnak.

Örömmel jelenthetjük, hogy minden egyesületi tagunk és nyugdíjasunk megkapta az ajándékokat és - a kialakult helyzethez képest - mindenki jól van.