Célkeresztben a korrupció – célra tartott a „Z” generáció

Első alkalommal rendezte meg azt az országos vetélkedőt a Nemzeti Védelmi Szolgálat, amelyet a rendvédelmi oktatásban tanulmányokat folytató nappali tagozatos tanulók számára hirdetett meg.

Balatonlelle adott otthont 2024. április 29-30. között annak a formabontó – kifejezetten a Z generációra fókuszáló – szemléletformáló vetélkedőnek, amely egyedülálló megközelítésből, interaktív módon dolgozta fel leendő rendőreink közreműködésében a korrupció megelőzésével kapcsolatos ismereteiket. A vetélkedőn kiemelt hangsúlyt kapott az egyéni és a rendőri hivatás gyakorlásával járó értékek kohéziója, az ennek megfelelő értékrend alakítása, a tudatos döntéshozatal, a nemet mondási technikák megfelelő alkalmazása, valamint rávilágított a hivatásos szolgálat során elengedhetetlen együttműködés szerepére is.

A kétnapos rendezvényen mindenki nyert, hiszen adott volt egy különleges helyszín, kötetlen és felszabadult hangulatban zajló interaktív beszélgetések, jókedvű társaság és nem utolsósorban a rendvédelmi oktatásban már hosszú ideje magas színvonalon szakmai feladatokat ellátó tapasztalt, vezetői és szakértői háttérrel egyaránt rendelkező szakmai zsűri. A versenyző csapatok nem csak különleges nyereményekkel, hanem értékes tapasztalatokkal és élményekkel is gazdagodtak.

Hisszük és tudjuk, hogy a korrupciómegelőzés témakörében megrendezett – legyen az nemzetközi vagy hazai vonatkozású – vetélkedő egy olyan kommunikációs csatornaként szolgál a preventív tevékenység területén, mely utat mutat a fiataloknak, megerősíti őket értékrendjük és tudatos felelősségvállalásuk alakításában, valamint iránytűként szolgál a korrupciós helyzetek felismerése, illetve a helyes döntések meghozatala során.